• Yrkesinformation

Yrkesinformation 2015 Torsdag den 23 april kl 08.15

Kom till skolan och berätta om en dag på ditt jobb

För fjärde året i rad kommer föräldraföreningen att anordna yrkesinformation till 8:orna i samband med deras PRAO-period. Det går till så att ett antal föräldrar till elever på skolan, från olika årskurser, under en morgontimme den 23/4, en kvart var, berättar om sitt yrke och sitt yrkesval utifrån perspektivet ”en dag på jobbet”. Vi har haft poliser, barnmorskor, reklamare, systemtestare, lab-ingenjörer, entreprenörer och några andra yrken till representerade. Den här förmiddagen har varit varmt välkomnad av skolan och högt uppskattad av eleverna i årskurs åtta, och vi vill därför fortsätta arrangera den. De som har varit med kan intyga att det är ett trevligt och prestigelöst sätt att dela med sig av sitt arbetsliv.

Nu vill vi ha hjälp att engagera fler föräldrar, gärna inom yrken som ännu inte varit särskilt representerade, till exempel: barnskötare, byggare, frisörer.

Den som vet någon förälder som skulle kunna tänka sig att ställa upp, eller som själv kan tänka sig att göra det, skicka namn, telefon och mailadress till ffstyrelse@ffsjoangen.com så kontaktar vi er för att berätta mer.

Kontakta styrelsen