• Cykeldagen 2015

Inbjudan till ALLA

Sjöängskolans Cykeldag lördag 25 april kl. 12.30–14.30

Nu när våren har kommit är det alltid lika roligt att ta fram sin cykel. Men, hur är det nu, ...först måste man pumpa däcken och smörja kedjan och hur länge sen var det du kollade bromsarna, och lyset, fungerar det fortfarande.. både bak och fram..?

Nu har du möjlighet att få koll på cykeln igen. Lördag den 25 april genomför föräldraföreningen tillsammans med föräldrar i åk 3 en cykeldag på Sjöängskolans fotbollsplan. Det är en aktivitet med cyklar, barn och trafik för hela familjen. Vi vill tillsammans verka för en säkrare trafikmiljö genom att uppmuntra alla att cykla och gå till skolan. Vi välkomnar alla barn och frivilliga vuxna att hjälpa till med förberedelserna. Kontakta oss gärna om du har frågor!

Besiktiga din cykel
Du kommer att kunna pumpa däcken och smörja kedjan och vi erbjuder att undersöka och felsöka din cykel. Enklare justering gör vi på plats. För dig som har koll på din cykel genomför vi en besiktning där du får ett protokoll som bekräftar att din cykel uppfyller de krav som gäller för en säker cykel.

Fynda på vårt cykeltorg
Har du en cykel att sälja eller funderar du på att det är dags att byta till en annan? Ta med din cykel som du vill sälja så erbjuder vi en möjlighet för dig att hitta en köpare på vårt cykeltorg. Kom ihåg att ta med kontanter om du går i köptankar.

Körprov på testbana
På fotbollsplanen skapar vi flera olika testbanor där du kan testa dina färdigheter att hålla balansen och öva dig att cykla på olika sätt för att få “koll på läget”.

Kontrollera dina trafikkunskaper
Eleverna arbetar med trafik i skolan under veckan före cykeldagen och på Cykeldagen kommer vi att ha en frågetävling där man kan testa sina kunskaper.

Välkomna!

HAR DU KOLL PÅ CYKELN?

Kontaktpersoner:

Sara Lindqvist 
070-899 23 93 
slindqvist@live.se

Martin Gradén 
070-650 37 10 
martin@gradengrafik.se

Therese Sköldehammar 
072-188 17 19 
tette29@hotmail.com

Cecilia Kronvall 
070-791 41 28 
c.kronvall@live.se

Johanna Herén 
076-130 32 82 
johannaheren@hotmail.com